dissabte, 27 de desembre del 2014

Editor de youtube

L'editor de youtube és una eina que proporciona Google per editar  i penjar vídeos amb gran facilitat. Té opció per retallar els vídeos, per posar títols, afegir música... També podem posar fotografies entre els vídeos o a mode de diapositives. Es pot fer de manera ràpida des de l'ordinador o des del telèfon mòbil.
Aquests vídeos es pengen al teu compte de youtube i tu decideixes si son públics o privats.


El meu vídeo és un muntatge que després vam utilitzar per l'exposició del treball d'identitat i territori, la meva companya Eva García i jo. Al principi surt ella ballant esbart amb el seu grup i després jo ballant hiphop al festival de les meves alumnes amb la meva companya d'equip i de feina.
Per mi ha estat fàcil editar-lo perquè el programa és molt senzill i tinc experiència editant vídeos, per tant, ho he pogut fer ràpidament. Algú que no en tingui tanta pràctica, és possible que el primer o segon vídeo els costi més, però de seguida trobaran la manera de fer-ho en un tres i no res.


divendres, 5 de desembre del 2014

Qui sóc jo?

És complicat fer-se una autodescripció objectiva teninit en compte totes les vessants d'una persona, però des de l'assignatura de COED ens van proposar fer-nos una, per tant, vaig intentar parlar tant de les meves virtuds com dels meus defectes i alhora de la meva manera de pensar.
Així és com va quedar:


Tinc 19 anys i he nascut a Barcelona. Sóc una noia amb molta personalitat i també molt caràcter. Em considero una persona bastant madura per la edat que tinc. Tinc les coses foça clares i no em costa gaire decidir-me.
En algunes ocasions sóc una persona difícil, les meves amigues m'ho diuen sovint: que m'enfado massa i algunes vegades contesto malament quan estic enfadada. També sóc molt sensible (no sé ben bé si és una virtut o un defecte), i això fa que a vegades les coses m'afectin més del que haurein d'afectar-me. Visc molt les coses, poster massa i tot, però em costa molt evitar-ho.
Alhora sóc fidel amb la gent que estimo. No hem costa gens apropar-me quan veig algú que se sent malament.
Sóc divertida, extrovertida i riallera. M'encanta fer broma perquè així faig riure i somriure la gent que m'estimo.

Tinc una frase que és com una mena de lema per mí: "Everything happens for a reason", crec que les coses no passen per casualitat, però això no vol dir que cregui en el destí, sinó que crec que les coses que ens passen diàriament, les desicions que prenem o les persones que es creuen amb nosaltres en algún moment o altre de les nostres vides, no passen per atzar, sinó perquè aquell era el moment. Encara que no en siguem concients, en aquell moment tu  necessitaves quelcom  i aquesta persona, sense ser-ne concient, t'ho ha aportat.
Potser que es converteixin en amics de tota la vida amb qui compartiràs moltíssimes coses, o potser hi seran uns anys o uns dies, però la qüestió és que hi ha una raó per que coincidim en l'espai temps, en siguem concients o no. I això, aquestes persones, només es poden trobar guiant-se per les energies que desprenen les persones.

Com veieu sóc una persona que es guia molt per les sensacions i es deixa portar pels sentiments.

dijous, 4 de desembre del 2014

Comunicador eficaç

Des de l'assignatura de COED vam fer un exercici conjunt amb el qual volíem saber com és un comunicador eficaç i què és el que el fa ser així. Per tant, tots vam triar un comunicador que creiem que era eficaç i a partir d'aquí dèiem 5 característiques, que per nosaltres, l'identificaven com a bon comunicador i seguidament els vam posar en comú.



En van sortir aquests com a principals:
- Clar
- Sincer
- Coherent
- Concís
- Somriure
- Mirada
- Toc humorístc
- Segur
- etc.

Amb això vam veure que no hi ha un sol model de comunicador però sí que hi ha unes característiques que són comunes en tots ells.
A partir d'aquí vam veure un vídeo d'un exemple de bon comunicador, en Ken Robinson, que planteja la pregunta de si les escoles maten la creativitat.
Us adjunto el vídeo perquè el pugueu veure:

dilluns, 1 de desembre del 2014

Google drive


Google Drive és una eina de Google que serveix per emmagatzemar documents al núvol. Té serveis de documents de google, presentacions i fulls de càlcul. També s'hi poden guardar vídeos, fotografies del nostre ordinador, així com també Words, Power points, etc.

Tot això ho podem guardar de manera personal o bé podem compartir-ho amb qui vulguem, l'únic requisit és que tingui compte de Google.
Així doncs, és una eina molt útil per a fer treballs en grup, com per exemple a la universitat, ja que degut als diferents horaris de cadascú és difícil que tots els membres es puguin trobar.

D'aquesta manera, des de casa podem treballar simultàniament en un mateix document i alhora parlar sobre el que estem fent a través del chat o dels comentaris.

Per poder experimentar amb aquest recurs vam dur a terme una tasca de recerca en grup. El nostre treball tractava el tema dels ordinadors portàtils al aula i comentàvem el tema del projecte 1x1. Aquest va ser el resultat:

Presentació:




Document:


Formulari:



Les WebQuest

Una webquest, és un recurs didàctic de recerca d'informació, que utilitza les possibilitats d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, està a favor del treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la evolució del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un resultat i té una avaluació directa del procés i dels resultats. A continuació adjunto el vídeo que ho explica amb detall. Edu3.cat