dimecres, 7 de gener del 2015

Anàlisi d'un blog educatiu

He triat el blog "Les escoles Gurb", ja que m'ha semblat el que tenia l'estructura més entenedora, força publicacions continuades i més material. ( http://blocs.xtec.cat/lesescolesdegurb2009/ )

A primera vista, és un blog senzill sense gaire recarregament de color ni estampats. Les entrades tracten, en la seva majoria, sobre activitats que realitzen a l'escola perquè així les famílies puguin tenir un seguiment del que van fent els seus fills dia a dia. 


En aquestes publicacions hi ha l'explicació de l'activitat i sovint va acompanyada de fotografies i/o vídeos del dia de la realització. Per això, després d'haver llegit el llibre "Usos dels blogs educatius", podem afirmar amb força certesa que aquest és un blog de centre, ja que comparteixen una informació dirigida a les famílies i de manera que els pares poden accedir fàcilment.


Totes les entrades estan publicades per part de l'escola, per tant és una persona o un grup de persones del centre, encarregades de penjar regularment aquesta informació.  
Per un altre costat, està organitzat per categories; mitjançant el blogroll pots accedir als diferents cursos acadèmics, i a partir d'aquí cada curs té una mica d'autonomia en el sentit que publiquen allò relacionat només amb el seu curs.  


 La plataforma que fan servir és la WordPress i en general no hi ha comentaris a les publicacions, però si que hi podem trobar d'alguna mare que agraeix la informació donada per part de l'escola, com per exemple, aquesta:



Finalment, aquesta activitat m'ha servit per veure, aplicat a la paràctica, la gran utilitat d'aquesta eina i la gran facilitat d'us que té.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada